PVC szalag fajták

A PVC szalagfüggönyök ipari és magán célokra történő hasznosíthatósága igen sokrétű. Egy csarnokrész elszeparálásától, egy hűtőkamra bejáratának hőszigetelő elhatárolásán át, egészen egy kutyaól huzatmentesítéséig, szalagfüggönyeink megoldást nyújtanak Önnek a problémás terület komfortosabbá tételében.

Munkavédelmi szempontból is nagy segítség lehet a PVC szalagfüggöny. Egy csarnokban például, ahol a nap nagy részében ki- és berakodás folyik, szinte egész nap nyitva kell tartani az ajtókat, kitéve ezzel a bent dolgozókat a folyamatos huzatnak, az esetlegesen berepülő madarak okozta baleseteknek. Függönyeink kb. 25-35 dB hangelnyelő képességgel rendelkeznek, tehát minimális zajvédelmet is nyújt a függöny által elzárt területen dolgozók számára.

Az INTHERMEX-nél az alább felsorolt PVC fajták közül választhatja ki az Ön felhasználási területének legmegfelelőbbet. Ismerje meg az egyes PVC típusok jellemzőit, majd ár kalkulátorunkhoz érve keresse meg a választott fajtát, hogy a többi szükséges paraméter megadása után, várakozás és fölösleges e-mail váltások nélkül azonnal megtudja, milyen várható költséggel tudhatja magáénak a kívánt terméket.

Normál

Ez egy víztiszta, átlátszó, UV álló kivitel, amelynek felhasználását -5°C és +50°C közötti hőtartományban javasoljuk. Beltéri térelválasztásra éppúgy hasznosítható, mint kültéri bejáratoknál lévő hőelválasztásra.

Normál, fagyálló

Ez a kivitel ránézésre megegyezik a Normal típusú szalagfüggönnyel, ám az anyaga kifejezetten a tartós, extrém alacsony hőmérsékleti tartományban történő felhasználásra van tervezve. Ennek megfelelően, elsősorban hűtőautók rakterében, hűtőkamrákban javasoljuk alkalmazását, -40°C és +5°C közötti hőmérséklet tartományban.

Bordázott

A bordázott PVC szalagfüggönyt kifejezetten ipari felhasználásra ajánljuk. Felületének kialakításából adódóan, lényegesen jobban áll ellen az áthaladó gépjármű és/vagy targonca forgalomból adódó nagyobb igénybevételnek, valamint nem tapad meg a függönyön keresztül szállított áru csomagolásán, vagy magán a szállító gépjármű felületén. -5°C és +50°C közötti hőtartományban javasoljuk.

Bordázott, fagyálló

Ennek a típusnak az alap tulajdonságai megegyeznek  a „sima” bordázottéval, mivel azonban ez a kivitel is – hasonlóan a Normál, fagyálló PVC-hez – -40°C és +5°C között „érzi jól magát”, ezért felhasználását extrém alacsony hőmérsékleti körülmények között javasoljuk.

Antisztatikus

Az antisztatikus PVC-ből készült szalagfüggönyöket olyan terek elválasztására javasoljuk, ahol fontos szempont, hogy a függöny ne töltődjön fel elektrosztatikusan. Ilyenek lehetnek például a laboratóriumok, gyógyszertárak és egyéb tiszta-terek.

Hegesztő függöny

A hegesztő függöny alapját egy erős UV védelemmel ellátott, minimális mértékben átlátszó PVC adja. Leginkább olyan ipari területeken javasoljuk alkalmazni, ahol egymás közvetlen közelében dolgoznak hegesztést végző szakemberek és szabad szemmel dolgozók. Ezen a PVC fajtán az emberi szem számára ártalmas, a hegesztés következtében létrejött sugárzások nem képesek áthatolni, így azon személyek, akik védtelenek ezekkel a sugárzásokkal szemben (nem viselnek hegesztő maszkot), a függönyön kívül biztonságban tudhatják szemük világát.