PVC szalagfüggöny

Az Ön által közölt információk alapján 24 órán belül árajánlatot adunk Önnek, melynek elfogadását követően egy helyszíni felmérés keretében teljeskörű szaktanácsadást biztosítunk, hogy a hőfüggöny a lehető legoptimálisabb kivitelben készüljön el. Egyedi megoldásainkkal törekszünk arra, hogy minden felhasználási területen alkalmazhatóak legyenek termékeink, akár ipari, akár lakossági hőszigetelő függöny a cél.

  • Garancia: 5 év
  • Gyártási idő: 1-3 nap

Lakossági szalagfüggöny felhasználás

Lakossági felhasználás esetében leggyakrabban a PVC szalagfüggöny bejárati ajtóra kerül felhelyezésre, de ugyanúgy hasznos felhelyezni kamrák, részlegesen nyitott külső helyiségek bejáratára kültéri szalagfüggönyt.

Ezeken a felhasználási területeken a normál kivitelű, 200 mm széles, 2 mm vastag PVC szalagból készült műanyag függönyöket szoktuk javasolni, mivel ez biztosítja a legkönnyebb áthaladást.

Ipari szalagfüggöny felhasználás

Ipari területeken kiváltképp szerteágazó a PVC szalagfüggönyök által nyújtott lehetőségek skálája:

  • ipari szalagkapu: nagy forgalmú csarnok bejáratok, kapuk huzatmentesítésére, beszálló madaraktól való védelemre (akár sűrű teherautó/targonca átközlekedés esetén is)
  • térelválasztó függöny: nagyobb csarnokok kisebb részegységekre történő leválasztására
  • hegesztő függöny: munkavédelmi célokra, első sorban hegesztő helyiségek körülzárására
  • antisztatikus függöny: tisztaterek leválasztására (pl.: laboratórium, gyógyszertár); a függöny nem töltődik fel elektrosztatikusan
  • fagyálló függöny: hűtőkocsik, hűtőkamrák hőszigetelő elhatárolására, mely fagyálló PVC szalagból készül, ami az extrém hideg hatására sem veszti el rugalmasságát

PVC szalag típusok

Függönyeink megfelelnek úgy az élelmiszer-, a gyógyszer-, vagy a nehézipar által támasztott szabályozásoknak, mint a lakossági felhasználásban jelentkező feltételeknek. Függönyeink alapanyaga az ún. poli-vinil-klorid, amely különböző, speciális adalékok hozzáadásával tehető antisztatikussá, antibakteriálissá, magas tűzállóságúvá, UV szűrőssé, vagy – a munkavédelmi előírásokra való tekintettel, a közlekedési útvonalak kijelöléséhez – anyagukban színezetté.

A PVC szalagfüggönyök ipari és magán célokra történő hasznosíthatósága igen sokrétű. Egy csarnokrész elszeparálásától, egy hűtőkamra bejáratának hőszigetelő elhatárolásán át, egészen egy kutyaól huzatmentesítéséig, szalagfüggönyeink megoldást nyújtanak Önnek a problémás terület komfortosabbá tételében.

Munkavédelmi szempontból is nagy segítség lehet a PVC szalagfüggöny. Egy csarnokban például, ahol a nap nagy részében ki- és berakodás folyik, szinte egész nap nyitva kell tartani az ajtókat, kitéve ezzel a bent dolgozókat a folyamatos huzatnak, az esetlegesen berepülő madarak okozta baleseteknek. Függönyeink kb. 25-35 dB hangelnyelő képességgel rendelkeznek, tehát minimális zajvédelmet is nyújt a függöny által elzárt területen dolgozók számára.

Az INTHERMEX-nél az alább felsorolt PVC fajták közül választhatja ki az Ön felhasználási területének legmegfelelőbbet. Ismerje meg az egyes PVC típusok jellemzőit, majd ár kalkulátorunkhoz érve keresse meg a választott fajtát, hogy a többi szükséges paraméter megadása után, várakozás és fölösleges e-mail váltások nélkül azonnal megtudja, milyen várható költséggel tudhatja magáénak a kívánt terméket.

Normál

Ez egy víztiszta, átlátszó, UV álló kivitel, amelynek felhasználását -5°C és +50°C közötti hőtartományban javasoljuk. Beltéri térelválasztásra éppúgy hasznosítható, mint kültéri bejáratoknál lévő hőelválasztásra.

Normál, fagyálló

Ez a kivitel ránézésre megegyezik a Normal típusú szalagfüggönnyel, ám az anyaga kifejezetten a tartós, extrém alacsony hőmérsékleti tartományban történő felhasználásra van tervezve. Ennek megfelelően, elsősorban hűtőautók rakterében, hűtőkamrákban javasoljuk alkalmazását, -40°C és +5°C közötti hőmérséklet tartományban.

Bordázott

A bordázott PVC szalagfüggönyt kifejezetten ipari felhasználásra ajánljuk. Felületének kialakításából adódóan, lényegesen jobban áll ellen az áthaladó gépjármű és/vagy targonca forgalomból adódó nagyobb igénybevételnek, valamint nem tapad meg a függönyön keresztül szállított áru csomagolásán, vagy magán a szállító gépjármű felületén. -5°C és +50°C közötti hőtartományban javasoljuk.

Bordázott, fagyálló

Ennek a típusnak az alap tulajdonságai megegyeznek a “sima” bordázottéval, mivel azonban ez a kivitel is – hasonlóan a Normál, fagyálló PVC-hez – -40°C és +5°C között „érzi jól magát”, ezért felhasználását extrém alacsony hőmérsékleti körülmények között javasoljuk.

Antisztatikus

Az antisztatikus PVC-ből készült szalagfüggönyöket olyan terek elválasztására javasoljuk, ahol fontos szempont, hogy a függöny ne töltődjön fel elektrosztatikusan. Ilyenek lehetnek például a laboratóriumok, gyógyszertárak és egyéb tiszta-terek.

Hegesztő függöny

A hegesztő függöny alapját egy erős UV védelemmel ellátott, minimális mértékben átlátszó PVC adja. Leginkább olyan ipari területeken javasoljuk alkalmazni, ahol egymás közvetlen közelében dolgoznak hegesztést végző szakemberek és szabad szemmel dolgozók. Ezen a PVC fajtán az emberi szem számára ártalmas, a hegesztés következtében létrejött sugárzások nem képesek áthatolni, így azon személyek, akik védtelenek ezekkel a sugárzásokkal szemben (nem viselnek hegesztő maszkot), a függönyön kívül biztonságban tudhatják szemük világát.

 

Felfüggesztés

PVC szalagfüggönyeinket leggyakrabban egy rozsdamentes, vagy galvanizált kampósor segítségével rögzítjük a kívánt helyen, de csekélyebb igénybevételű alkalmazási terület esetében (pl. élelmiszer hűtő) műanyag rögzítő elemmel is felhelyezhetőek. Nagy méretű és/vagy extrém forgalmú nyílásokban történő alkalmazásukkor erősített acélszerkezetre kerül fel az ipari függöny.

Különleges munkafolyamatokhoz ideiglenesen elmozdítható, elhúzható szerkezetek elkészítését, valamint már meglévő szalagfüggönyének elhúzhatóvá alakítását is vállaljuk.

Függönyeink modulárisak, így mind a kampósort, mind a PVC szalagok végére rögzített lemezpárokat, mind pedig magukat a PVC szalagokat külön-külön tudjuk cserélni, javítani amennyiben ez valamiért indokolttá válna.

Írjon nekünk! Ingyenes ajánlat 24 órán belül

Opciók